Oförsäkrade studenter

Studenter som flyttar hemifrån missar ofta att skaffa en hemförsäkring. Många är därför oförsäkrade utan att veta om det, enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå.

En student behöver i regel en egen hemförsäkring oavsett om de bor i studentrum, inneboende eller i egen lägenhet, skriver Konsumenternas Försäkringsbyrå i ett pressmeddelande.

”Det är tyvärr inte ovanligt att studenter missar att skaffa en hemförsäkring. Många tror att de fortfarande omfattas av sina föräldrars hemförsäkring men föräldrarnas försäkring gäller inte när man har flyttat hemifrån och är folkbokförd på studieorten”, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå, i en kommentar.

Olycksfall på utlandssemestern och vattenskador i lägenheten är ett par exempel på händelser som enligt organisationen kan innebära stora kostnader för den som är oförsäkrad.

Konsumenternas Försäkringsbyrå uppmanar alla studenter att skaffa en hemförsäkring, oavsett hur de bor, eftersom den innehåller flera viktiga skydd.

”Det kan kännas onödigt att teckna en försäkring om man inte äger så många saker men hemförsäkringen ger ett bra ekonomiskt skydd vid många händelser. Att vara oförsäkrad kan bli dyrt. Det kan handla om miljonbelopp”, säger Peter Stark, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå, i en kommentar.

Organisationen understryker att den som flyttar till en bostadsrätt behöver en hemförsäkring och ett bostadsrättstillägg.

Källa: Privata Affärer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *